Személyre szabott immunmoduláció:

 • Légutak krónikusan visszatérő megbetegedései.
 • Krónikusan visszatérő húgyúti fertőzések.
 • Kelések, furunkulusok és aknék.

A kórokozók elleni antibiotikumos kezelések mára már határaikat feszegetik – az allergiás és autoimmun megbetegedések száma folyamatosan növekszik.

Az autovakcinák segítségével lehetővé vált szervezetünk immunrendszere számára, hogy a betegségeket önállóan képes legyen leküzdeni. Az AutoColi és a fertőzésfüggő Autovakcinákkal betegek részére nagyhatékonyságú, személyre szabott gyógyszereket állítanak elő, melyekkel akár már évek óta tartó krónikus megbetegedéseket sikerrel kezelhetnek.

Az autovakcinák előállításához székletből, vagy a páciens fertőzött területeiről származó minták kerülnek felhasználásra. A mintákban található baktériumokat, vagy gombákat szaporítják, majd legyengítve felhasználják az autovakcinák gyártásához.

Autovakcina – egyedi kulcs az immunrendszerhez

Az autovakcinák szervezetünk saját baktériumainak felhasználásával készített személyre szabott, egyedi gyógyszerek. Jól alkalmazhatók krónikus megbetegedések során immunmodulációhoz, mely kiválthat akár gyenge, de akár erős immun választ is.

Az autovakcináknak két különböző típusa van: az AutoColiVakcina és a fertőzésekhez kapcsolódó autovakcinák. Az AutoColiVakcina gyártásához a páciens székletéből Escherichie coli baktériumokat izolálnak, sokszoroznak, majd inaktiválnak. Az autovakcina egy speciális gyártási eljárás során jön létre, melynek folyamán az E.coli baktárium endotoxikus hatású Lipid A komponense veszélytelen Lipid A analoggá módosul.

A fertőzésekhez kapcsolódó autovakcinák előállításához a fertőzött terület(tek)ről kenetet vesz. A kórokozókat erről a kenetről tenyésztik ki, inaktiválják és autocakcinává dolgozzák fel.

Az AutoColiVakcina különösen jól alkalmazható asztma bronchiálé, szénanátha, vagy fokozott fertőzésre való hajlam és húgyúti fertőzések esetén. A fertőzésekhez kapcsolódó Autocakcinákpedig a krónikusan visszatérő tályogok és furunkulusok, súlyos fokú légúti fertőzések és fogágy betegségek tartós kezelésére alkalmasak.

AutoColiVakcinák

Az ember bélflórája olyan egyedi, akár az újlenyomata. Az élet folyamán ember és betelepült mikroorganizmusai egymást kölcsönösen jellemzik. A baktériumok hordozó gazdáik táplálkozásának fiziológiai szokásaihoz igazodnak. Az ember immunrendszere többé-kevésbé az őt megszálló mikroorganizmusokhoz igazodik.

A bélflórában lakozó baktériumok közül az apatogén E. coli baktériumoknak különösen erős immunmoduláló hatása van. Egyidejűleg ezek a baktériumok, mint a szervezet „saját anyaga” jól tolerálhatók, éppen ezért ezek a személy specifikus baktériumok kiválóan alkalmasak egyedi, személyre szabott immunmodulációra.

Az AutoColiVakcina alkalmas az atópiás területek kezelésére. Gyermekek számára leginkább

az AutovColiVakcina orális és perkután változata kínálkozik. Előnye, hogy a készítmény

otthoni körülmények között alkalmazható akár orálisan akár a bőrbe bedörzsölve. Ebben az esetben tehát nem szükséges az orvosi rendelő felkeresése. Egy autovakcina széria 6 – 8 hétre elegendő.

A szervezet-saját apathogén E.-coli baktériumai felhasználása a következő kórképekhez:

 • Személyre szabott immunmoduláció
  • Cytokinek modulációja
  • TH1-/TH2 egyensúly szabályozása
 • Hízósejtek stabilizálása
 • Gyulladásgátlás

Indikációk

Az AutoColiVakcinákkal visszatérő és krónikus megbetegedések, melyek túl gyenge vagy túl erős immunválaszt váltanak ki, igen jól kezelhetők. Következők a felhasználási területei:

Atópiás megbetegedések

 • Asztma bronchiale
 • Atopiás dermatitis
 • Pollinosis/ szezonális inhalatív allergiák

Krónikusan visszatérő fertőzések

 • Sinusitis, bronchitis, tonsillitis, otitis media
 • Húgyutak
 • Aknék

Megelőzés

 • Szezonális fertőzések
 • Szezonális pollinosis
 • Gyermekkori fertőzési hajlam

Az autovakcinák terápiás célja nem a szimptómák gyors leküzdése, hanem az immunrendszer tartós modulálása. Az immunrendszer újra megtanul az antigénekre arányosan reagálni túl-, vagy alulreagálási hajlam nélkül.

A krónikusan visszatérő betegségeknél az autovakcinák szükségtelenné teszik az antibiotikumokat, gátolják a rezisztenciák kialakulását, így segítik megtartani az antibiotikumok hatásosságát akut és életveszélyes fertőzéseknél.

Hosszantartó, krónikus megbetegedéseknél az autovakcinák akár több hónapon keresztül is alkalmazhatók. Szezonális fertőzések és pollinosis megelőzésére használhatók a két hétre lerövidített terápia-sémák is.

Használatuk

A betegségek megjelenési formái és a beteg típusának függvényében az autovakcinák lehetnek szájon át bevehetők, injekciók ill. perkután (bőrön át) alkalmazhatóak. Ennek megfelelően azinjekciós kiszerelésű vakcinákat a kezelő orvos adja be hetente kétszer növekvő koncentrációban, míg az orális és bedörzsölős változatokat maga a beteg veheti magához szintén hetente kétszer növekvő koncentrációban.

Az adagolás lassú emelése serkenti az immunrendszer önszabályozását. Az autovakcina egy szériája a beteg mintegy hat-nyolc hetes kezelésére elegendő.

Szezonális fertőzés-megelőzés autovakcinával

Ősszel fertőzés-megelőzésképpen rövidített 14 napos kezelési időtartam ajánlható.

A mikrobiológiai terápia lépései: a terápia első hetében 0,5 ml, 7-es higítási szintű, autovakcina oldattal végezzük az oltást, az oltások közé célszerű egy nap szünetet beiktatni. A második héten 6-os higítási szintű autovakcina oldattal ismételjük meg az eljárást. Alternatív lehetőségként orális (szájon át) történő alkalmazás is lehetséges.

Szezonális pollinosis megelőzés

A szezonális pollinosis megelőzésnél is alkalmazható a rövidített kezelési séma.

Az első hét folyamán naponta 0,3 ml 7-s higítási szintű autovakcina kerül befecskendezésre, míg a második héten a folyamat 6-os higítási szintű autovakcinával folytatható. Az egyes oltások között választhatóan beiktatható egy-egy nap szünet. Ennek megfelelően a kezelés időtartama meghosszabbodik. Az AutoColiVakcina segítségével a pollinosis regulatív módon kezelhető. Itt van egy fontos szabály: a kezelést a tünetek felmerülése előtt legalább 6 héttel meg kell kezdeni. Amennyiben a kezelés folyamán mégis fellépnének tünetek, a kezelést meg kell ismételni.

Fertőzés-vonatkozású autovakcinák

A fertőzés-vonatkozású vakcinák előállításához a fertőzött területekről nyert baktériumok vagyCandida kórokozók kerülnek izolálásra. Ilyenek a fertőzött bőrterületek, a respirációs területek, az urogenitális területek és a szájnyálkahártya.

Az izolált kórokozókat speciális eljárás során inaktiválják , majd az autovakcina előállításához felhasználják. Ezek a baktériumfragmensek felületi antigénjeik segítségével képesek az immunrendszert működésbe hozni anélkül, hogy fertőzést okoznának. Éppen ezért az immun moduláció fajtaspecifikus: az immunreakció kizárólag arra a baktériumtörzsre hat, amelyik a fertőzést kialakulásáért felelős.

Abban az esetben, ha a krónikus betegségek a betelepült mikroflóra eltolódására, vagy egy állandóan meglévő fertőzésre vezethető vissza, a fertőzés-vonatkozású autovakcinák különösen jól alkalmazhatók. Az olyan kórképek, mint akne vagy parodontitis is olyan jól reagál a kezelésre mint a vaginózis ill. cystitis.

A fertőzés-vonatkozású autovakcinák a következő kórképeknél alkalmazhatók:

 • Nehéz lefolyású bakteriális fertőzések
 • Bakteriális vaginózis
 • Candida- mykosák
 • Krónikusan visszatérő tályog és furunkulus
 • Fogágybetegségek

Légúti betegségek

A légúti vakcinák a kórokozók elleni célzott védelem során támogatják a Bronchus-Associated Lymphoyd Tissue (BALT) és a Nasal-Associated Lymphoid Tissue (NALT) szövetrendszereket, mely hosszú távú sikeres terápiát eredményez.

A felső légutaknál krónikusan visszatérő fertőzések esetében az autovakcinát a garatból vett kenet segítségével állítják elő. Rendszreint staphylococcus, haemophylus, candida, pseudomonas, streptococcus, pneumococcus, E.coli, vagy más enterobaktériumok találhatók benne.

UroVakcina/GynVakcina

Krónikus cystitis, pyelonephritis vagy prostatitis esetén az UroVakcinák leggyakrabban E.coli vagy enteroccoccus faecalis baktériumokat tartalmaznak.

Bakteriális vagy mykogén vaginitis esetén az autovakcinák alapját leggyakrabban E.coli, más enterobaktériumok, enterococcus faecalis, stphylococcusok, streptococcusok vagy candida alkotják.

Intesztinális vakcina

Az intestinalis candida telepek kezeléséhez IntestinalVakcina készíthető el. Ehhez a páciens székletéből származó mintát használnak fel.

DermaVakcina

Krónikus bőrproblémáknál, mint tályog és furunkulusok, a DermaVakcina célzott immun sitmulációt tesz lehetővé. Ehhez a megfelelő kórokozókat sebkenetből nyerik, melyek leggyakrabban staphylococcusok, streptococcusok vagy candida.

ParoVakcina

A parodontitis kialakulásáért felelős agresszív kórokozókkal, mint fusobaktérium, veillonella és prevotella, szemben nyújt erős immunvédelmet a ParoVakcina a nélkül, hogy a fiziológiás mikroflórát gyengítené.

A mikrobiológiai terápiák területéről származó vizsgálatok a szezonális fertőzés-megelőzések valamint krónikus cystida kezelések hatékonyságát alátámasztják.

Az influenza fertőzések száma az autovakcina kezelések hatására, egy téli időszakra vetítve, 2,4-ről 0,9-re csökkentek.

Mi szól az autovakcinák alkalmazása mellett?

 • Személyre szabott terápia
 • Hosszú távú immunmoduláció tüneti kezelés helyett
 • Hatékonyságukat praxis tapasztalatok és tanulmányok sora támasztja alá
 • Jól tolerálhatóak
 • Gyors hatásbelépés
 • Különféle alkalmazási formák, melyek jól alkalmazhatók betegek és tüneteik alapján
 • Jól kombinálhatók allopatikus és komplementergyógyászati eljárásokkal
 • 55 éves tapasztalat