Blog

Áteresztő bél szindróma

Áteresztő bél szindróma

Áteresztő vagy lyukas bél szindróma – vajon Téged is érint? A bélrendszerünkön sok olyan anyag is áthalad, amiknek semmi keresnivalójuk nincs a szöveteink között, netán a véráramban. Anatómiailag szerencsére úgy vagyunk kitalálva, hogy ne is kerülhessenek oda, viszont mi magunk gyakran mindent megteszünk azért, hogy teszteljük ezt a védővonalat, és sok esetben „megnyerjük” a harcot. A nyereményünk ételérzékenység, autoimmun betegség, pajzsmirigy problémák és még sorolhatnánk… Tovább »
A bélflóra hatalma

A bélflóra hatalma

A bélflóra hatalma: ki a főnök? Az alábbi érdekes tanulmányokat olvasva felmerülhet a kérdés, hogy az életünket, egészségi állapotunkat, viselkedésünket tekintve vajon mi irányítunk, vagy esetleg a beleinkben letelepedett apró, ám annál nagyobb számú albérlőink? Az igazság valószínűleg valahol a kettő között van, ugyanis ez egy nagyon szoros adok-kapok viszony, de nem árt tudni, hogy bizony elég komoly hatással vannak ránk a bélbalktériumaink. Tovább »
Ételallergia vagy ételintolerancia?

Ételallergia vagy ételintolerancia?

Ételallergia vagy ételintolerancia - mi a különbség? A fenti két fogalmat hasonló tüneteik miatt gyakran összekeverik, pedig a kettő nem ugyanaz. Az ételallergia immunreakciót hoz létre a szervezetben, és egészen súlyos, életveszélyes tünetekkel is járhat, míg az ételintolerancia általában kimerül az emésztési problémák témakörében. Tovább »
IBD vagy IBS? Mi a különbség, és hogyan járhatunk a végére?

IBD vagy IBS? Mi a különbség, és hogyan járhatunk a végére?

IBD vagy IBS - mi a különbség, és hogyan járhatunk a végére? Akit érint krónikus emésztőrendszeri probléma, és egy kicsit már megpróbált utánajárni dolgoknak, valószínűleg már találkozott a címben található rövidítésekkel. Mit jelentenek ezek a rövidítések pontosan, és hogyan tudjuk elkülöníteni a kettőt?   Tovább »
HPU vagy pyrroluria

HPU vagy pyrroluria

HPU vagy pyrroluria Antiszociális vagy? Nem bírod a stresszt? Figyelemzavartól szenvedsz? Esetleg rosszul bírod az alkoholt? Hallottál már a HPU-ról vagy pyrroluriáról? Tovább »
A megrendelés menete a LaborExpressnél

A megrendelés menete a LaborExpressnél

A megrendelés menete a LaborExpressnél Egyre több érdeklődő levél, telefonhívás érkezik Önöktől, hogy hogyan néz ki nálunk pontosan a megrendelés menete elejétől a végéig, ezért is született meg ez az összefoglaló bejegyzés. Tovább »