Rólunk

Vállalkozásunk létrejöttének (2009) indító motorja egy személyesen átélt egészségügyi probléma volt, melynek okára a hagyományos orvoslás nem tudott kielégítő választ adni. Úgy éreztük más irányban kell a megoldást keresnünk. A választ Dr.J.Lee norvég származású, amerikai orvos, endokrinológus egyik előadásának kéziratos anyagában Kézirat  találtuk meg és úgy éreztük, hogy az ő általa megfogalmazott irány a helyes út.

Dr.J.Lee írása nyomán igyekeztünk minél nagyobb figyelmet szentelni a környezetünkben élő embertársaink egészségügyi állapotára, rá kellett jönnünk, hogy az előadásban felvázolt problémák Magyarországon is léteznek. Megismerkedtünk egy új fogalommal, az „ösztrogéndominancia” fogalmával, mely nálunk alig ismert, holott súlyos tünetek sokasága írható a számlájára. Erről részletesen olvashatnak az „Ösztrogéndominancia tünetei” menüpont alatt.

Szintén Dr.J.Lee említette előadásában, hogy szervezetünk szabad szteroid hormonjai pontosan csak a nyálból határozhatók meg (a WHO is ezt az eljárást preferálja), ugyanis a vérben nagyrészt (97%-ban) csupán fehérjéhez kötött, inaktív állapotú hormonok találhatók. 

Rövid időn belül kiderült, hogy Magyarországon ez a laboreljárás nem vehető igénybe. A lehetőség megteremtése érdekében sikerült együttműködő partnerre találnunk a németországi GANZIMMUN Diagnostics GmbH.-val, mely  Európa egyik vezető orvosi laboratóriuma. Így mostmár 2009 óta Magyarországon is elérhetővé  vált  a nyálból történő szteroidhormon-vizsgálat, számos egyéb speciális vizsgálattal együtt.

A "Szolgáltatások" menüben megtalálható az összes Ganzimmun Diagnostcs GmbH-nál elérhető célirányos laborvizsgálati lehetőség.  A hormonokkal kapcsolatos laborvizsgálati csomagok a webshopból megrendelhetők. Amennyiben nem tudja eldönteni melyik vizsgálatot rendelje meg, kérjük lépjen velünk kapcsolatba. 

Tevékenységünk célja, hogy a nők és a férfiak egyaránt felismerjék ismeretterjesztésünk eredményeképpen az egyre fiatalabb korban jelentkező hormonális eredetű tüneteket és egészségük védelmében megtegyék a megfelő lépéseket.

Azt tudta?

Számos, egyre nagyobb számban fellépő betegség vagy akárcsak tünet is olyasminek a számlájára írható, amire kevesen gondolnánk. Ez a jelenség az ösztrogéndominancia!

Tünetek megtekintése 

Mi a kiváltó ok?

Az életkor előrehaladtával a hormonok mennyisége csökken. Ha a 35-70 év közötti kort vesszük figyelembe, akkor azt látjuk, hogy a progeszteron 75%-kal, míg az ösztrogén csupán 35%-kal csökken. Fajlagosan több ösztrogén van a progeszteronhoz viszonyítva. Ez a jelenség komoly egyensúlyzavarhoz vezet, ösztrogéndominancia lép fel.

Tünetek:

 • Az ösztrogén lelassítja a pajzsmirigy funkciókat, ezáltal a szervezet a tápenergiát zsírrá alakítja. A progeszteron viszont a zsírt energiává alakítja, tehát progeszteron nélkül igen nehéz lefogyni.
 • Az ösztrogén visszatartja a sót és a folyadékot, a progeszteron természetes vízhajtó.
 • Az ösztrogén depressziót és fejfájást okozhat, mert az agyban mikro-ödémákat okoz. A progeszteron a vízhajtás miatt éppen a depresszió ellen hat.
 • Az ösztrogén növeli a vér sűrűségét, a progeszteron normalizálja.
 • Az ösztrogén csökkenti az oxigént a szövetekben, ami a szövetek elsavasodásához vezet. A progeszteron viszont helyreállítja az oxigén szintet.
 • Az ösztrogén növeli a méh- és a mellrák rizikóját. A progeszteron pedig bizonyítottan csökkenti.
 • Az ösztrogén, ha nincs elegendő progeszteron jelen, hatással van a mellékpajzsmirigyre, csökkenti a kalcitonin termelést, ami ahhoz szükséges, hogy a csontépítő sejtek elegendő kalciumot kapjanak. Fellép a csontritkulás .
 • Az ösztrogén csökkenti a vérerek tónusát, ami magas vérnyomást eredményez. A progeszteron helyreállítja azt.

A relatív magas ösztrogén szint következtében különböző folyamatok indulnak el:

 • a legtipikusabb a csontritkulás
 • a szív- és érrendszeri betegségek
 • mellrák, méhrák és más egyéb jóindulatú elváltozások.

Miért?

Weblapunkon választ kaphat kérdéseire! Amennyiben további kérdése van kérjük írja meg emailben vagy telefonáljon.  Kapcsolat felvétel

Hasznos időtöltést kívánunk oldalunkon!