BeBalanced - Egyensúlyban

Miért nem tudok véglegesen lefogyni?

Egyensúly Programunk segítségével megkapja a választ és a kulcsot a maradandó testsúlycsökkenéshez!  

Karcsú & Egészséges 40+

A 40-es évektől kezdve minden más, a kilókat hamarabb szedjük fel, de nehezebben adjuk ismét le – minden kalória duplán számít. Ezért a hormonok a felelősek, döntenek zsír- és izomtömeg között, has és csípő között. Szabályozzák szervezetünk teljes energiaháztartását. Azonban nem csak az anyagcserét, hanem az étvágyat is szabályozzák speciális ingerületvivő anyagok segítségével: éhes vagy-e vagy nem, meghatározott ingerület-vivő anyagok összejátszása által az agyban dől el.

A BeBalanced segítségével az étvágy és testsúlyzavarok okának nyomára lelhet!

A BeBalanced egy újszerű diagnosztikai koncepció, melyet Dr. Ralf Kirkamm, laborszakorvos, a hormonkutatás legaktuálisabb felismeréseinek bázisán, fejlesztett ki.

Az eljárás:

A súly-és étvágyszabályozásban résztvevő 12 legfontosabb  ingerületvivő anyag (hormonok, prohormonok és neurotranszmitterek) kerül a legmodernebb laboratóriumi teszteljárások alapján meghatározásra. Az analízishez csupán nyál- és vizeletmintára van szükség, melyet a nap folyamán kell gyűjteni.

Az eljárás előnyei:

  1. nincs szükség vér levételére
  2. a nyál és a vizelet kizárólag szabad, biológiailag elérhető ingerületvivő anyagokat tartalmaz. Csak ezek relevánsak a túlsúly, a problémás területek és a kontrollálatlan étvágy felismeréséhez.

A laboreredmények szolgáltatják az Ön teljesen személyes kezelési tervének az alapjait. Legyen szó mikrotápanyagkezelésről, a táplálkozás átállításáról, növényi terápia vagy hormonpótlási terápia – a BeBalanced  számos úton járva igyekszik az Ön hormonegyensúlyának a visszaállításában segíteni.

1.    A jó alak – a hormonegyensúly egyik kérdése

1.1 Has, lábak, fenék – ahol a hormonok hatnak

Akár a hasról, akár a lábakról vagy a fenékről legyen szó – a jó alak alapja valamennyi férfi és női nemi hormon egyensúlya. Ezek befolyásolják komplex együttműködés formájában testünk zsíreloszlását. A lábakon és a fenéken kialakuló zsírszövetért elsősorban a női nemihormon az ösztradiol felelős. Az ún. „szexuálzsírt”  stimulálja, melyet terhesség és szoptatás idejére mint energia tartalékot állít rendelkezésre. A problémás    területek ezért fiatalabb nőknél inkább a lábon és a fenéken alakulnak ki, nem pedig a has tályékon. A progeszteron, hasonlóan az ösztrogénhez, a női nemi  hormonok közé tartozik és a nők megfelelő közérzetére van hatással. Fékezi a bőr öregedési folyamatait és stimulálja az agy működését.

És mit hoznak a női nemi hormonok a férfiak számára? Nyilván itt minden férfi automatikusan az elnőiesedésre gondol, mellek megnagyobbodására és a potencia elvesztésére. A valóság azonban egészen más: az ösztrogén döntő szereppel rendelkezik a férfiak nemzőképességében, a spermák mozgékonyságában, a szív-érrendszeri betegségek elleni védelemben és a csontritkulás ellen. A férfiak esetében is az ösztrogén elsősorban a zsír szövetekben termelődik, ezért túlsúly esetén túl sok is termelődhet.

Az eredmény: tipikus nőies zsíreloszlás a csípőn, ülepen és zsírmegnagyobbodás a melleken.
    

A hastályéki zsírlerakódást főleg a stresszhormon a kortizol és a férfihormon a tesztoszteron befolyásolja. A tesztoszteron mind a nőknél, mind a férfiaknál az izomzat felépülését segíti és fokozza a zsírégetést. A kor előre haladásával és a sporttevékenység csökkenésével párhuzamosan a tesztoszteron szint is csökken. Következménye: magától a változatlan táplálkozási szokásoktól is megnövekedett mennyiségben képződnek zsírsejtek a has környékén. A BeBalanced segítségével hamar és biztosan világossá válnak az Ön számára a problémás területek hormonális okai.

1.2.    A pajzsmirigy kordában tartja a kalóriákat

Nemcsak a zsíreloszlást, hanem a napi kalóriaszükségletet is a hormonok szabályozzák az embernél. Azt is meghatározzák, hogy a szervezet felhasználja-e a zsírraktárakat vagy tovább növelje azokat, az izomzatot felépítse vagy leépítse,az energia tartalékokat mobilizálja vagy növelje. Ezeknél a folyamatoknál a pajzsmirigyhormonok meghatározó szerepet játszanak. Fokozzák az anyagcserét és aktivizálják a zsírégetést. Megnövelik a szénhidrát felvételt, fokozzák a glukóz újratermelődését és aktivizálják a test saját zsírállományának felszabadítását. Ezen kívül a pajzsmirigyhormonok stimulálják a növekedési hormont, mely az energiaszabályozásnál szintén nagy szerephez jut.

A pajzsmirigy alulműködésének nem sejtett következményei vannak az alakra: a teljes energiaszabályozás kizökken az egyensúlyból és létrejön a túlsúly. A BeBalanced segítségével a funkciózavarokat gyorsan fel lehet ismerni.

1.3.    Zsír vagy izom? A hormonok eldöntik !

A növekedési hormon támogatja az izom- és csontfelépítést, redukálja a test zsírhányadát és normalizálja vízháztartást. A növekedési hormon ezen hatásait a szervezet elsősorban a gyermekkor és fiatal kor növekedési fázisában használja fel. Legkésőbb 20 év elteltével élik át a férfiak és a nők energiaháztartásuk első nagy változásait. A növekedés lezárult és a növekedési hormon szintje észrevehetően lecsökken. Miközben korábban minden kalória a növekedéshez szükséges volt, most valamennyi hormon komplex összhangját zsír- és izomtömeg között újból helyre kell állítani.

A növekedési hormon mellett a zsír- és izomanyagcserére a tesztoszteron, mint férfi nemi hormon is meghatározó befolyással rendelkezik. Mind a női mind a férfi szervezetben a tesztoszteron megnöveli az izomtömeget és csökkenti a vérben a koleszterin szintet. A bőr öregedésének jelei is összefüggésben állnak a férfi nemi hormonnal. Emellett a tesztoszteron szint a nőknél és a férfiaknál egyaránt befolyásolja a libidót, a teljesítőképességet és az általános közérzetet.

A Bebalanced segítségével szervezete valamennyi hormonális eredetű zavara energiaháztartásában felderíthető.

2.    Stressz – az alak legnagyobb ellensége

Hajszoltság, alváshiány és tartós stressz a munkában, további veszélyek az alak számára. A stressz által kiváltott súlygyarapodás felelőse a stresszhormon a kortizol. Beavatkozik a zsír- és cukoranyagcserébe, melynek következménye a hasi zsírtömeg megnövekedése. Egyébként a kortizolnak a hormonok szabályozási körében számos ellenhatója van.
    
Pozitív stressz esetén az energiahormonok, az adrenalin és noradrenalin, átszáguldanak az agyon. Az eközben létrejövő jó közérzethez a szervezetnek energiára van szüksége. Ezt az energiát a szervezet az adrenalin és a noradrenalin segítségével zsírtartalékaiból veszi. Ezen kívül az energiahormonok mint szerotonin és dopamin elnyomják az éhségérzetet.

A BeBalanced átvizsgálja valamennyi releváns stressz- és energiahormon anyagcsereháztartását.

Egy exakt módon elvégzett stresszhormon (kortizol) napi profilnak köszönhetően a Bebalanced eljárásban fény derül a normál hormonkibocsájtásban előforduló, stresszel összefüggő, változásokra.

DHEA – a hormonok között a mindentudó

A kortizol legerősebb ellenhatója a DHEA hormon (Dehydroepiandrosteron). A DHEA hatására csökken a szervezet zsírhányada és az izomtömeg megnövekszik. De a DHEA még többet tud: a DHEA hormon erősíti az immunrendszert, megtartja a szellemi képességeket és javítja a lelki általános közérzetet.
Sok tanulmány szól arról, hogy a DHEA javítja a hangulatot, növeli az aktivitást és a szexuális készültséget, erősíti az immunrendszert és csökkenti a rák, a szív-és érrendszeri betegségek rizikóját.
Már a változókor előtt megkezdődik a DHEA értékek jelentős csökkenése, melyek a 60-as korosztályban már csak fele akkorák mint a 20. életév környékén.
És az Ön DHEA értékei hol állnak? A BeBalanced megmutatja.

3.    Jóllaktam vagy nem – az agy dönti el

Nem csak a teli gyomor küld jóllakottsági jeleket az agynak. Az éhséget vagy jóllakottságot sok ingerületvivő anyag összhangja határozza meg. BeBalanced átvizsgálja a szabad és éppen ezért az étvágy szabályozására rendelkezésre álló  neurotranszmittereket a vizeletben.

3.1    A jó hangulat karcsúsít

A szerotonin egy boldogság hormon, amely nem csak boldoggá, de karcsúvá is tesz. Számos vizsgálat megmutatta, hogy a szerotonin jelentős mértékű étvágycsökkentő hatással rendelkezik. Minél magasabbak voltak a megfigyelt szerotonin értékek, annál alacsonyabb volt úgy az étkezések sebessége mint az időtartamuk egyaránt. Magára az ételek kiválasztására is hatással van a szerotonin. A szerotonin szint lecsökkenésekor tudattalanul is több szénhidrátot választunk a következő érkezéskor. A szerotonin egyensúly így a kontrollált étvágyszabályozás legfőbb alapja.

3.2    Elégedetten, jóllakottan és boldogan

Létezik még egy boldogsághormon, mely az agyat fogyásra programozza ez a : dopamin.
Ez a hormon az agy ún. jutalmazási centrumában hat. Dopamin termelődik akkor, ha olyan szituációba kerülünk, mely boldoggá tesz. Ez az ingerületvivő anyag egyben jóllakottsági jelzést is ad az agynak. Hiszen a dopamin közvetlenül az agy éhségcentrumában hat és ott azt jelzi: „Elégedett, jóllakott és boldog vagyok.”

A BeBalanced feltárja, ha az étvágy szabályozás kikerült az ellenőrzés alól.

4.    Elérkezett a BeBalanced ideje

Ha hormonjai kikerültek az egyensúlyi állapotból, akkor a következő diéta sem fogja alakproblémáját orvosolni. Itt a BeBalanced ideje. A BeBalanced segítségével hamar visszatalálhat hormonális egyensúlyához. A bázis ezért valamennyi, a súly- és étvágyszabályozásban érintett hormon és ingerületvivő anyag számára egy exakt profilt biztosít Önnek.

A laborlelettel az eredmények kimerítő interpretációját és személyre szabott terápiatervét kapja kézhez. Akár mikrotápanyag-kezelés, akár a táplálkozás átállítása, akár növényi terápia vagy hormonpótlási terápia – a BeBalanced sokféle utat választ annak érdekében, hogy az Ön hormonális egyensúlyának visszaállítását segítse.